matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba ... jest rowna
;):
Liczba (
√
3
+
√
7
)
2
jest rowna
23 paź 09:54
dero2005:
(a+b)
2
= a
2
+ 2ab + b
2
(
√
3
+
√
7
)
2
= (
√
3
)
2
+ 2*
√
3
*
√
7
+ (
√
7
)
2
= 3 + 2
√
21
+ 7 = 10 + 2
√
21
23 paź 11:19