matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
po wykonaniu dzialan orzymamy
;):
a
−
5
+a
−
6
Po wykonaniu dzialan w wyrazeniu W=
otrzymamy
a
−
1
+1
23 paź 09:45
M:
7 mar 19:33
Mei Lin:
Licznik
1
1
a
6
+a
5
a
5
(1+a)
+
=
=
a
5
a
6
a
11
a
11
Mianownik
1
1+a
+1=
a
a
a
5
(1+a)
a
a
5
1
*
=
=a
−5
=
a
11
1+a
a
10
a
5
7 mar 20:05