matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierownosc peirwiastkowa
magnus:
Nierownosc do rozwiazania: (x−1)
√
x+4
<2−4x odp.<−4,7−2
√
10
), wsk:
√
x+4
=t, nie wiem jak mam wykorzystac ta wskazowke...
23 paź 00:37
sushi_ gg6397228:
x+4=t
2
x=t
2
+4 −−> i podstawiamy wszedzie za
x
23 paź 08:58