matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PRZESUNIĘCIA
ADEK:
3
Napisz wzór funkcji g(x), której wykres powstaje z przesunięcia wykresu funkcji f(x)=
x+1
2
o 2 jednostki w lewo wzdłuż osi OX. Czy ktoś wie jak to zrobic?
22 paź 22:01
konrad:
3
f(x)=
(x+2)+1
2
3
f(x)=
x+3+1
2
3
f(x)=
x+4
2
22 paź 22:32
ADEK:
dzięki
22 paź 22:49