| 4 | ||
0,8= | ||
| 5 |
| 4 | 1 | 1 | ||||
log270,8=log33 ( | )= | ( log34 −log35) = | (a−b) | |||
| 5 | 3 | 3 |
| 4 | ||
log27 | =x | |
| 5 |
| 4 | ||
27x= | (4=3a, 5=3b) | |
| 5 |
| 3a | ||
33x= | ||
| 3b |
| 3 | ||
33x=( | )(a−b) | |
| 5 |
| 1 | ||
x= | (a−b) | |
| 3 |
| 3 | ||
maly chochlik w 3 linijce od dolu zammiast | powinno byc 3 i x uciekl w potedze na dol | |
| 5 |
| logcb | b | |||
logab= | oraz loga( | )= logab −logac | ||
| logca | c |
| 4 |
| log34−log35 | |||||||||||||
log27 | = | = | = | ||||||||||||
| 5 | log327 | log333 |
| a−b | 1 | |||
= | = | (a−b) | ||
| 3 | 3 |