Trygonometria-uzasadnij tożsamość
Klaudia: 1−2sin2α*cos2α=sin4α+cos4α
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. Dałam radę z 5 podobnymi przykładami ale z tym wymiękam.
Pozdrawiam.
22 paź 20:00
bart: 1=sin4α+2sin2αcos2α+cos2α
1=(sin2α+cos2α)2 −jedynka trygonometryczna w nawiasie
1=12
L=P
22 paź 20:24
bart: cos
4α w pierwszej linijce
22 paź 20:24
Klaudia: dzięki. najtrudniejszymi rozwiązaniami są te najbardziej proste
22 paź 20:29
bart: porobisz jeszcze kilkanascie tego typu zadan to juz na pierwszy rzut oka bedziesz widziec
rozwiazanie
22 paź 20:30