Oblicz
oll93: 16log24√2+log4 3
22 paź 19:12
Greg: | | 4√2 | | 4√2 | | 4√2 | |
16(log4 |
| *3)=42(log4 |
| *3)=( |
| *3)2 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
22 paź 19:25
Greg: kurcze troche zle widac
ale po 16 to jest potega a na koncu normalne lizby
22 paź 19:25
Greg: liczby*
22 paź 19:25
agata: an+m =an*am
16log24√2=24log24√2=2log22=1
16log43=42log43=9
22 paź 19:36
oll93: nie wychodzi

bo ma byc 18
22 paź 19:42
agata: oczywiście w pierwszej linijce =2 a nie 1.
22 paź 19:52
agata: W pierwszej linijce jest 2.
22 paź 19:52
Greg: pierwszy rząd agata wychodzi 2
22 paź 19:53
Greg: ok wyprzedziłaś mnie heh
22 paź 19:53