zadanka
tn: parę zadań
Rozwiąż graficznie:
{|y| ≤ 2
{x+y > 4
{2x−y < 0
2. rozwiąż:
{y+|x| = 5
{2x−|y| = 3
3. przeprowadź dyskusję ilości rozwiązań w zależności od parametru m:
|m−4|x +2x = m + 2
22 paź 17:06
tn: pomoże ktoś?
22 paź 23:09
tn: wystarczy sam algorytm zadania, rozwiązałem je tylko nie wiem czy dobrze, na ten przykład w
pierwszym mi wyszło nic − co powinienem napisać?
w 2 rozpatrzyłem cztery przypadki: gdy x,y>0 gdy x,y<0 gdy x> 0 i y < 0 i gdy x<0 i y>0
(dobrze?)
trzecie wyszło: oznaczony dla każdego m∊R, a co za tym idzie nie istnieje parametr m dla
którego równanie jest sprzeczne bądź nieoznaczone
22 paź 23:11
am: napisz brak rozwiązania skoro go nie ma
22 paź 23:14
tn: ok, dobry pomysł
22 paź 23:25