matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
indukcja
student:
wykaż indukcyjnie:
n
k
∀n∊N ∑
n
k=0
=2n
22 paź 13:47
Vax:
n
k
Miało być chyba ∑
k=0
n
= 2
n
, jeżeli tak to wystarczy rozpisać (1+1)
n
z dwumianu
Newtona.
22 paź 13:50