matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
twierdzenie pitagorasa
M:
ile równa sie "b" a=4
√
2
c=2
√
7
a
2
+b
2
=c
2
22 paź 10:17
think:
M. przeciwprostokątna nie może być krótsza od przyprostokątnej... a tak się składa, że a = 4
√
2
> 2
√
7
= c a tak nie może być!
22 paź 10:41