Oblicz?
olek: W graniastosłupie prawidłowym trójkątnym wszystkie krawędzie są równej długości.Pole
powierzchni całkowitej tego graniastosłupa jest równe 12+2√3.Oblicz objetość i pole
powierzchni bocznej ostrosłupa?
22 paź 09:35
dero2005:

a = h
P
c = 12 + 2
√3
| | a2√3 | | √3+6 | |
Pc = |
| + 3a2 = a2* |
|
|
| | 2 | | 2 | |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
P
b = 3a
2 = −−−−−−− = 9
911
22 paź 17:32
olek: Dziękuję za pomoc, jestem bardzo wdzięczny.
22 paź 17:52