narysuj wykres wielomianu
imiew:

rozwiąż nierówność wielomianów:
a) 2(x−2)
2 (x+3)(x
2−9) równe lub większe od 0 prosze o spr czy jest dobrze

b) (2x
2−4x)(2x
2−3) mniejsze od 0 i tego nie umiem,. prosze o pomoc
22 paź 09:06
krystek: 2(x−2)2(x+3)(x+3)(x−3)≥= zauważ ,że −3 też jest podwójnym pierwiastkiem . Odczytujesz dla tych
wartości x dla których wykrses leży nad i na osi X.
22 paź 09:30
krystek: b)2x przed nawias a w dugim czynniku 2 przed nawias lub 2x= [√2x]2 3=[√3]2 i zastosować
wzór a2−b2
22 paź 09:36