| 2X−5 | ||
mam pyatanko czy to zadanie jest dobrze. | ||
| X2 −4 |
| 2x−5 | ||
f(x)= | ||
| x2 −4 |
| 2x−5 | ||
1= | ||
| x2 −4 |
| 2x−5 | ||
1= | ||
| 2x −4 |
| 1 | ||
1=x + 1 | ||
| 4 |
| 1 | ||
−x = 1 | −1 | |
| 4 |
| 1 | 1 | |||
x= − | cz + | bo niewiem czy jak przenosimy x czy zmieniamy znak na ujemy prosze | ||
| 4 | 4 |
Czy mam Jeszcze jedna prozbe czy to zadanie jest
poprawnie roziazane
| 5 | ||
np 1= | ||
| 5 |
| 100 | ||
1= | ||
| 100 |
| 2x−5 | |
=1 | |
| x2−4 |
| 2*1−5 | −3 | |||
sprawdzamy: f(1)= | = | = 1 ... czyli ok! | ||
| 12−4 | −3 |
| 2x−5 | ||
jak mam zapisac to | w postaci tego ulamka? | |
| x2 −4 |
| 2x−5 | |
=1 | |
| x2−4 |
| 2x−5 | |
=1 |*x2−4 | |
| x2−4 |
| 2x−5 | ||
1= | dziedzinę okresl | |
| x2−4 |