matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
+/-:
upraszczając wyrażenie
1
tgα
+
sinα
1+cosα
otrzymujemy :
21 paź 23:23
M:
7 mar 20:18
Mei Lin:
sin(x)
U{1}{tg(x)+
=
1+cos(x)
sin(x)
=ctgα+
=
1+cos(x)
cos(x)
sin(x)
=
+
=
sin(x)
1+cos(x)
cos(x)*(1+cos(x))+sin
2
(x)
=
=
sin(x)*(1+cos(x))
cos(x)+cos
2
(x)+sin
2
(x)
=
=
sin(x)*(1+cos(x)
1+cos(x)
1
=
=cosec (x)
sin(x)*(1+cos(x)
sin(x)
7 mar 20:33