matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
olo:
n!
2!(n+4!)
0,5=
*
oblicz
2!(n−2)!
(n+6)!
21 paź 23:23
Eta:
1
(n−2)!*(n−1)*n
2!(n+4)!
=
*
2
2!*(n−2)!
(n+4)!*(n+5)(n+6)
1
(n−1)*n
=
2
(n+5)(n+6)
2n(n−1)=(n+5)(n+6) i n€ N+ dokończ.............
22 paź 01:38