matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciało licz zespolonych
Kasia:
( i+
√
3
)
3
2
Obliczyć
(
2
√
2
−
2
√
2
i)
2
8
21 paź 22:11
Kasia:
Wynik zapisać jako z=x+iy, gdzie x i y są liczbami rzeczywistymi zaokrąglonymi z dokłądnością do dwóch cyfr po kropce x= y=
21 paź 22:12