matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciało liczb zespolonych
Kasia:
5
5i
Wyznaczyć moduł r i argument główny a liczby zespolonej z=
−
.
√
2
√
2
Wartość argumentu głównego podać w stopniach. r= a=
21 paź 21:53
Vizer:
Jeny to są podstawowe wzory...
21 paź 21:57