Oblicz
Julia: | | 2 | |
Mając dane: P(B)=P(B') i P(A|B)+P(A|B')= |
| oblicz P(A) |
| | 3 | |
21 paź 20:38
julia: Proszę o pomoc
21 paź 21:53
think:

ponieważ P(B') = 1 − P(B)
| | 1 | |
to w takim razie P(B) = P(B') ⇔ P(B) = |
| |
| | 2 | |
| | P(A∩B) | |
P(A|B) = |
| = 2P(A∩B) |
| | P(B) | |
| | P(A∩B') | |
P(A|B') = |
| = 2P(A∩B') |
| | P(B') | |
zatem mamy
| | 2 | |
2P(A∩B) + 2P(A∩B') = |
| / :2 |
| | 3 | |
zauważ że P(A) = P(A∩B) + P(A∩B') na rysunku to widać a B i B' razem dają całą Ω.
więc
21 paź 22:01
Eta:
21 paź 22:04
julia: Dziękuję bardzo za pomoc
21 paź 22:04
think: Etunia
21 paź 22:06
Eta:

....
21 paź 22:07
think: że co masz dziś ochotę na rybkę czy że prosisz o coś pod tą rybkę, bo rybka lubi pływać?
21 paź 22:08
Eta:
Hehe

wątróbka już nie ta
21 paź 22:10
think: no tak... zapomniałam, że po tylu latach w zawodzie możesz mieć kłopoty z kondycją u tego
organu
21 paź 22:13