prawopodobieństwo- doświadczenia wieloetapowe
BWNM: W magazynie zainstalowano 3 czujniki, z których każdy może uruchomić alarm w wypadku pożaru.
Prawdopodobieństwo wykrycia pożaru przez pojedynczy czujnik jest równe 0,6.Oblicz
prawdopodobieństwo tego,że w wypadku pożaru alarm zostanie uruchomiony.
21 paź 19:11
Eta:
A' −−− alarm nie będzie uruchomiony
A −−− alarm uruchomiony
Czujniki działają niezależnie od siebie
P(A')= 0,4*0,4*0,4=0,43
P(A)= 1−P(A')= ............
21 paź 19:44
BWNM: wielkie dzięki
21 paź 21:09
Eta:
21 paź 21:10