Indukcja matematyczna
Drakula: Mam pytanie do punktu 3.
| | k(k+1) | |
w punkcie 2 załóżmy że jest 1+2+...+k= |
| |
| | 2 | |
To dlaczego w 3 jak za k podstawimy k+1
| | k+1(k+1+1) | |
jest 1+2+...+k + k+1 = |
| , a nie |
| | 2 | |
| | k+1(k+1+1) | |
1+2+...+k+1 = |
| |
| | 2 | |

P.S chyba jabłko przestało działać
21 paź 18:34
ICSP: 
działa
21 paź 18:50
Drakula: kurde za slabe cos te jabłka wytłumacz jak mozesz
21 paź 19:13
Vizer: Zauważ, że oba wyrażenia, które napisałeś są poprawne
21 paź 19:18
Drakula: ok rozumie

DDD cos mi mózg ostatnio wolno działa
21 paź 19:32