matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F. Kwadratowa
Polonistka:
Proszę o pomoc. Rozwiąż nierówność. Ale Od Was potrzebuje tylko opinii i ewentualnych poprawek. x
2
− 2x − 3 > 0 Δ= (−2) − 4 * 1 * (−3) Δ= 4 − (−12) Δ= 16
√
Δ
= 4
−(−2)−4
x
1
=
2
x
1
= −1
−(−2)+4
x
2
=
2
x
2
= 3 x ε (−
∞
, −1) ∪ (3, +
∞
)
21 paź 17:24
VEVO:
dobrze
21 paź 17:40