Prosze o rozwiazanie 4 przykladow z wartosci bezwglednej:(((((((
Michał: Prosze o rozwiazanie 4 przykladow z wartosci bezwglednej |x|=5 , |x|<5 , |x| ≥ 5 , |x−1| = 5
21 paź 16:54
tylko, że: ja wezmę ost.
I x − 1 I = 5
−x+1=5
−x=4 / * −1
x= −4
x+1=5
x=6
x należy do dzieciny { −
∞ ; −4 } u { 6 ; + nie skoń }

dobrze
21 paź 17:10
agata: Nie bardzo . D=R
Ixi1I=5
x−1=5 lub x−1=−5
odp.
x=6 lub x=−4
21 paź 17:15
Michał: A RESZTE MOZECIE

prosze
21 paź 17:17
agata: IxI=5
x=5 lub x=−5
IxI<5
−5<x<5
czyli x∊(−5,5)
IxI≥5
x≥5 lubx≤−5
inaczej x∊(−∞,−5>∪<5,∞)
21 paź 17:21