Funkcja kwadratowa
Polonistka: Rozwiąż Równanie:
4x2 − 4x + 1 = 0
Powiedzcie mi tylko kochani czy dobrze zrobilam.
Δ = 0
x0 = 0,5
21 paź 16:49
SeVeR: tak, wszystko się zgadza
21 paź 16:55
Polonistka: Bardzo dziękuje. Musiałam być pewna
21 paź 16:55
Anna: tgα=u{2}{3.Oblicz pozostałe wartosci f.try
21 paź 20:02
Anna: prosze pomozcie
21 paź 20:03
21 paź 20:06
Anna: Dzieki wielkie mam jeszcze pare zadan mógłbys mi w nich pomoc

?
21 paź 20:12
Anna: Oblicz 4% =6
21 paź 20:13
krystek: Jeżeli dla kąta ostrego to narysuj Δ o przyprostokątnych 2 i 3 .
Wówczas przeciwprostokątna c
2=2
2+3
2
sinα=..
cosα=
| | sinα | | 2 | |
Lub tgα= |
| = |
| ⇒sinα=.. i podstawiasz do wzoru jedynkowego |
| | cos | | 3 | |
sin
2α+cos
2α=1
21 paź 20:14
Anna: oblicz 4%x =6 tak ma byc
21 paź 20:14
Nienor: 4%*x=6
0,04x=6
x=6/0,04
x=150
21 paź 20:16
Anna: Dzieki wielkie
21 paź 20:19
Anna: a to pierwsze co podałam jak mozna zrobic bo troszke nie rozumie o co chodzi

?
21 paź 20:20
Anna: sin=jedna czwarta .Oblicz cosα
21 paź 20:37
Jack:
| | 1 | |
sinx = |
| − z jedynki tyg. skorzystaj. |
| | 4 | |
21 paź 20:38
Anna: wiesz nie bylo mnie w szkole i nie mam pojecia jak sie to robi
21 paź 20:39
Anna: 3 do potegi 90 * 9 do potegi 90
21 paź 20:43
21 paź 20:43