Rozwiąż
Drakula: Ten przykład jak możecie do końca bo wynik wyszedł z logarytmem
21 paź 16:34
Eta:
Taki ma wyjść
21 paź 16:44
Drakula: to napiszę może gdzie się zatrzymałem żeby oszczędzić wam pisania

o ile to jest dobrze
założenie x≠0
3
x = t
(t−3)(t−1/2)(t
2−2)(t−1) ≥ 0
21 paź 16:49
Eta:
ok

3
x=t, t>0
| | 1 | |
(t−3)(t− |
| )(t−√2)(t+√2)(t−1)≥0 i t>0 |
| | 2 | |
rozwiąż i wybierając cz. wspólną
21 paź 16:59
Drakula: t ∊ (0;1/2)U<1;√2>U<3;+∞)
21 paź 17:07
Eta:
poprawiam chochlika
| | 1 | |
(t−3)(t− |
| )(t−√2)(t+√2)(t−1)≤0 i t>0 |
| | 2 | |
21 paź 17:17
Drakula: czemu to był chochlik?
21 paź 17:20
Eta:
| | 1 | |
dlatego że :−2t2+7t−3 =−2(x−3)(x− |
| ) |
| | 2 | |
21 paź 17:20
Drakula: aha już wiem
21 paź 17:21
Eta:
21 paź 17:22
Drakula: Eta a napiszesz mi tylko jeszcze czemu t >0 myslalem ze sam na to wpadne
21 paź 17:29
Drakula: aha juz wiem
21 paź 17:30
Drakula: tzn tak mi sie wydaje ale napisz
21 paź 17:30
Drakula: masakra sory za nie myslenie juz nie musisz tlumaczyc
21 paź 17:33
Eta:

na myślenie
21 paź 17:36
Drakula:
21 paź 17:51