matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współczynniki a b c tak aby W(x)-F(x)=H(x)
tuna:
Wyznacz współczynniki a b c tak aby W(x)-F(x)=H(x) jeśli: W(x)=2x3+ax2+5x-3, F(x)= x3-5x2+bx+4 H(x)= x3+2x2+4x-c
12 mar 15:57
Eta:
Cierpliwości
już policzyłam
12 mar 15:58
tuna:
dziękuje
12 mar 16:02