Przykłady z relacji
KarlaW: Do wszystkich którzy rozkminiają relacje proszę o pomoc bedę wdzięczna za wszelkie wskazówki
które pomogą mi zrozumieć te zasrane zadania
Zadanie1 Narysowac wykres relacji S określone w R2 (mi jednak chodzi o sposób rozwiązania nie
o rysunki)
a)(x,y)zawarte w S |y−2|≤ x
b)S= {(x,y): |x−1|=|1−y|}
c)S={(x,y): |x|+|y| ≤ 1}
20 paź 21:36
b.: te relacje wyglądają na określone w R...
20 paź 21:44
KarlaW: tak to wynika już z treści z zadania ale mają poszczególne przypisy
20 paź 21:50