Bardzo trudne z funkcji odwrotnych!!! Proszę!!
Atola: Bardzo proszę o pomoc w narysowaniu wykresu funkcji: x=arc sin(y)
20 paź 21:25
Atola: Czy ktoś to umie zrobić

? Eta lub ICSP proszęo pomoc!
20 paź 21:33
Vizer: A w czym problem, zwykły arcsin, to, że x= jest napisane nic nie znaczy, bo osie można sobie
nazwać jak się chce.
20 paź 21:37
Atola: a co jeśli jest x=arc cos(−y)? Jak to wtedy narysować?
20 paź 21:40
Vizer: Odbijamy względem osi OY.
20 paź 21:42
Atola: spoko dzięki wielkie
20 paź 21:43
b.: raczej odbijamy względem osi OX, bo w końcu mamy zamienione role x i y...
20 paź 21:47
Vizer: No racja, sam się złapałem na tym co wcześniej pisałem, dzięki za poprawkę
b.
20 paź 21:49