Narysuj wykres funkcji przechodzącej przez te punkty
Tuchna94: a (−3,3) b (3,1)
20 paź 20:49
Jolanta:

x=−3 y=3 jeden punkt
x=3 y=1 drugi punkt
poprowdz przez nie prostą
20 paź 21:01
Jolanta:

ZLE zaznaczyłam punkt
20 paź 21:06
piotrek: y=a*x+b
wystarczy podstawic te pukty do do równania prostej: y=a*x+b i z układu równań policzyc a i b

3=−3a+b
1=3a+b
b=1−3a
3= −3a +1−3a
2=−6a /:(−6)
b=1+1
b=2
| | 1 | |
y=− |
| *x+2 Mysle że dobrze |
| | 3 | |
20 paź 21:24
dero2005:
w zadaniu było polecenie narysowania funkcji czyli odpowiedź z godz 21:01 była wystarczająca
20 paź 21:37