matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z logarytmem
Kasia:
Pomoże ktoś? log
4
{2log
3
[1+log
2
(1+log
2
x0)]}=1/2
20 paź 20:08
krystek:
korzystasz z def log :log
a
b=c wtedy gdy a
c
=b stąd 2log
3
[1+log
2
(......przepisz)]} =4
1/2
/:2 log
3
[1+....przepis )]=1 I znów tak samo
20 paź 20:30