okrąg
vladimirovna: Przedstaw ilustracje graficzną układu nierówności
x2+y2≤4
⋀
y2≤x2
rozważyłam 4 przypadki, ale miimo to nie wiem, ktore części koła zaznaczyć
20 paź 19:30
kasia: 7
5 75
11
2 112
x
3 + x
2 + x + 1 x3 + x2 + x + 1
5
10 510
8
2x−1 + 4
x = 2 82x−1 + 4x = 2
2
2009 22009
64 = 8
2 = (2
3)
2 = 2
3*2 = 2
6 64 = 82 = (23)2 = 23*2 = 26
3
45 345
5
x2−2 5x2−2
x
x2 = e
ln xx2 = e
x2lnx xx2 = eln xx2 = ex2lnx
√3 √3
√121 √121
3√8 3√8
4√625 4√625
3
√2 3 √2
23
23
1
45
145
27 +
37 =
57
27 + 37 = 57
(1
23 − 2
78) *
45
(123 − 278) * 45
1 2 4
+
− 1
2 3 5
3x − 2
2x + 1
2 + 12
13 − 45
3 + 14
2 +
20 paź 19:36
ZKS:

y
2 ≤ x
2 ⇒ (y − x)(y + x) ≤ 0 ⇒ y ≥ −x ∧ y ≤ x
20 paź 19:42
vladimirovna: dziękuję
20 paź 19:45
shaka:

x
2+y
2≤4 ⋀ y
2≤x
2 ⇒ x
2+y
2≤4 ⋀ y≤|x| ⋀ y≥−|x|
20 paź 19:49