wykres funkcji krok po kroku
Oskar: a) y=log
2 (x−2)
b) y=log
2 x−2
z gory dziekuje za pomoc
20 paź 19:25
krystek: Wylres funkcji y=log2x D=(0,∞) następnie przesuwasz o wektor [2,0]
A znasz wykres f log , a jak nie to tabelka i kreślisz.
20 paź 19:30
Oskar: czyli w tym a) przesuwam o wektor [2,0]
w b) o wektor [0,2]?
tak?
i potem tabelka i podstawiam pod x
20 paź 19:53
Oskar: i zawsze przedzial dodatni bo log nie moze byc ujemny tylko rowny badz wiekszy od zera?
20 paź 19:54
krystek: b) [0 ,−2] wektor przesunięcia Po drugie logab zawsze b>0 ,a>0 i a≠1
20 paź 19:59