lin
kleopatra999: wyznacz te wartości parametru m dla których funkcja liniowa f i g są równoległe:
f) f(x)=1/|m−2| x+3 g(x)=−x+2m
20 paź 19:08
Jolanta: kiedy dwie proste sa równoległe , wiesz ?
20 paź 19:10
K.M.L: gdy a
1=a
2
y=
ax+b
kombinuj
20 paź 19:11
kleopatra999: no tak ale tutaj jest sprzeczność fi g nie są równoległe
20 paź 19:36
20 paź 19:37
Jolanta: podaj jakąś funkcje równoległa do f(x)= 3x−4
20 paź 19:39
20 paź 19:41
Jolanta: w g(x) a=−1
w F(x) a=−1 a to jest niemożliwe bo masz w liczniku 1 a mianowniku |m−2| czyli liczbę
dodatnią
20 paź 19:48