matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
polik:
W ciągu geometrycznym drugi wyraz jest równy (−10), a piąty wyraz jest równy (−80). Oblicz iloraz tego ciągu.
20 paź 18:41
agata:
a
2
=a
1
*q=−10 a
5
=a
1
*q
4
=−80 u podziel jedno równanie przez drugie q=2 [a −2
1
][a
5
}=
8
20 paź 20:20
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/106391.html
20 paź 20:24