kresy
student: | | n | |
jak pokazac ze inf=0 dla |
| ∀n∊ℕ. chodzi o to jak to udowodnic używajac kwantyfikatorów |
| | n+k | |
i innych symboli. Bo skad to sie wzieło to wiem.
20 paź 16:59
Jack:
wg mnie posłużenie się granicami będzie dobrym uzasadnieniem
20 paź 17:15
student: własnie ma byc bez granic bo jeszcze ich nie bralismy i chodzi o to zeby wykorzystac inna
metode. dlatego jest to troche trudniejsze zadanie bo granicami nie mode tu operowac
20 paź 17:45
b.: z definicji infimum −− napisz proszę, co to znaczy, że a = inf E, i sprawdź że dla Twojego
zbioru E i a=0 warunki są spełnione...
20 paź 21:40