Równania (Nierówności)
xOluniax: Rozwiąż równanie (nierówności):
20 paź 16:30
Ala: 2*(x+2)=3(3x−1)
2x+4=9x−3
2x−9x=−3−4
−7x=−7
x=1
20 paź 16:53
xOluniax: Dziękuje

***** uratowałaś mi życie
20 paź 16:56
agata: nie zapominaj o zapisaniu dziedziny.
20 paź 17:39
xOluniax: a umiecie zrobić podpunkt B

Proszę pomóżcie
20 paź 17:45
konrad: Pomnóż całość przez 15.
20 paź 17:50
konrad: No i dalej powymnażaj co trzeba, poprzenoś niewiadome na lewą stronę...
20 paź 17:51
xOluniax: Aha no okey spróbuje zrobić
20 paź 17:53
fiolek: 
pomóżcie
Jest zadanie: Suma sinusów kątów ostrych w trójkącie prostokątnym wynosi
32. Znajdź
iloczyn cosinusów tych kątów.
20 paź 17:55
fiolek: fiołek
3*(4−x)−5*(x+2) ≥ 2−8x
12−3x−10−5x ≥ 2−8x
−3x−5x+8x ≥ 2−12+10
0 ≥ 0
Jaki z tego wniosek?
20 paź 18:04
fiolek: to jest Twój podpunkt B)
20 paź 18:05
xOluniax: Bardzo Dziękuje
20 paź 18:06