matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Silnia
Justyna:
Kto pomoże mi rozwiązać ten przykład?
(9!)
3
=
10! *(8!)
2
20 paź 16:29
Tadeusz:
(9*8!)
3
9
3
*(8!)
3
=
= ...
10*9*8!*(8!)
2
10*9*(8!)
3
20 paź 16:42
Sławek:
(8!*9)
3
(8!)
3
*9
3
9
2
=
=
= ...
8!*9*10*(8!)
2
8!*9*10*(8!)
2
10
20 paź 16:45