Proszę o pomoc
Badhead: Prosiłbym o pomoc odnośnie tego zadania, nie wiem za bardzo jak się do niego zabrać:
Wyznacz parametr m tak, aby równanie (4x)2 + (21/m+4 − 24)x + 1 = 0 miało dokładnie jeden
pierwiastek.
20 paź 14:53
Tadeusz:
Δ=0
... i walcz
20 paź 15:07
Badhead: dzięki za wskazówkę

, chyba mi wyszło dobrze, m=1, sprawdzenie mi wyszło L=P
20 paź 15:22
Badhead: a mógłbym prosić o jakąś wskazówkę do tego zadania?:
rozwiąż graficznie ukł. nierówności
y≥log2x
y≤4x
x≤1
wszystkie trzy nierówności są w klamrze
20 paź 15:25
Tadeusz:
... i w czym masz tu problem?
20 paź 15:59