matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Kasia:
hej
Mógłby mi ktoś podac wskazówke
Ile jest liczb trzycyfrowych które przy dzieleniu przez 7 dają raszte 5. Zrobiłam sobie że a
1
=110 a
n
=999 no i wyszło,że 7n=896, cZyli liczb tych jest 128. Dobrze?
20 paź 14:14