matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Raff:
W zbiorze licz zespolonych rozwiązać podane równanie: a) z
2
+3z(spręż.)=0
2+i
1−i
h)
=
z−1+4i
2z+i
Proszę o pomoc przy zadaniu.
20 paź 02:08
MattY:
i
2
=−1
20 paź 08:25
AS:
7 − i
Zad h. Odp. z =
6
20 paź 10:08