matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
aga:
wyznacz liczby a,b i c tak aby wielomiany były równe W(x)=2ax
3
−bx+7 G(x)=10x
3
+2x−c
19 paź 21:56
krystek:
W(x)=G(x) →2a=10 −b=2 −c=7 stąd a=... b... c==
19 paź 21:59
aaa:
a = 5, b = −2, c = −7
19 paź 22:01