dzielenie potęg o różnych wykładnikach
Natka: Jak rozwiązać 518:312/514−95
19 paź 21:52
aa: tam jest minus pod koniec czy powinno być :
19 paź 21:54
Natka: minus niestety
19 paź 21:55
aa: ups
no to jeszcze powiedz, że to 9
5 jest pod krechą ułamkową i leżymy
19 paź 21:57
Natka: skąd wiedziałeś/aś?
19 paź 21:58
aa: 514 − 95 = 514 − 310 = (57)2 − (35)2 =
19 paź 21:59
aa: = (5
7 − 3
5)(5
7 + 3
5) i to by był mianownik
a w liczniku
| | 5 | |
(56512):312 = 56 razy ( |
| )12 |
| | 3 | |
19 paź 22:02
aa: mianownik normalnie na kalkulatorze
(78125−243)(78125+243)=77882*78368=6103456576 koszmar RATUNKU

!
19 paź 22:11
Natka: Dziękuję bardzo
19 paź 22:13
aa: policzyłaś? ? ?
19 paź 22:15
Ann.: 2x3/3x4
9 wrz 11:46
paweł:
25 lis 13:27
eda: u{5*47−6*163}
u{213}
function (searchElement /*, fromIndex */ ) {
"use strict";
if (this ==
null) {
throw new TypeError();
}
var t = Object(this);
var len = t.length >>> 0;
if (len === 0) {
return -1;
}
var n = 0;
if (arguments.length > 0) {
n = Number(arguments[1]);
if (n != n) {
// shortcut for verifying if it's NaN
n = 0;
} else if (n != 0 && n !=
Infinity && n != -Infinity) {
n = (n > 0 || -1) *
Math.floor(Math.abs(n));
}
}
if (n >= len) {
return -1;
}
var k = n >= 0 ? n : Math.max(len - Math.abs(n), 0);
for (; k <
len; k++) {
if (k in t && t[k] === searchElement) {
return k;
}
}
return -1;
}
7 gru 21:47
eda: jak to obliczyć

pomóżcie
7 gru 21:47
7 gru 21:48
zib: 55∧5÷5∧55
4 mar 17:17