Dodawanie potęg o różnych wykładnikach
Natalia: Mam pytanie, jak obliczyć 520+518?
19 paź 21:23
Vizer: 518 przed nawias
19 paź 21:24
fffff: 518(52+1)=
19 paź 21:25
Natalia: A dokładniej? Możesz to rozpisać?
19 paź 21:26
Natalia: dzięki bardzo
19 paź 21:26
aa: 520 + 518 = 518(52 + 1)= 518 * 26
19 paź 21:27
Natalia: A jak rozwiązać 518:312/514−95
19 paź 21:48
rq: β
25 wrz 17:55
xyz: 310 + 311 + 312 = ?
18 lis 16:41
Klaudia: 310 * (1+ 31+ 32) = 310 * 13
4 maj 18:47
Atar1x: Rozwiazuje
4 maj 18:52
Atar1x: | |
| to na bank ma tak wyglądać? bo tu nie da się z mianownikiem |
| 514−95 | |
(chyba) nic zrobić...
4 maj 19:04
sda: 6*53+54+55
24 paź 18:49
Atremis: 2,7 * 1015 + 5,3 * 1014 = ?
1 kwi 14:18
J: 27*1014 + 53*1013 = 270*1013 + 53*1013 = 323*1013 = 3,23*1015
1 kwi 14:23
J: 2
−1 + 2
−2 + 2
−3 =

Ktos pomoze ?
7 wrz 18:09
8 wrz 12:16
J:
..to nie ja
8 wrz 12:18
Aga1.: Jakiś dzieciak bawi się.
8 wrz 12:58
zapytanie: 620+312−221
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = ?
3
10 lis 09:20
Qulka: =1218719479499088,(3)
10 lis 09:23
kasia: 36 + 38+39
20 mar 18:02
Janek191:
... = 36*( 1 + 32 + 33) = ( 1 + 9 + 27)*36 = 37*36
20 mar 18:07
Karolina: Zapisz w postaci potęgi wyrażenie :
3*24 + 25 + 26 + 7*24
17 wrz 11:57
5-latek: 24(3+2+22+7)= 24*16= 24*24= dokoncz
17 wrz 12:00
Janek191:
17 wrz 19:48
5-latek: Dobry wieczor
Janek191
17 wrz 19:50
Janek191:
Cześć ! Witaj
17 wrz 20:36
guła: skończcie podstawówke plis
18 wrz 15:29
Igor:
5 wrz 22:14
Krystian: a4+a6=?
6 gru 15:13
Eta:
Co to ma być!
Napisz porządnie treść zadania, jak oczekujesz poprawnej odpowiedzi !
6 gru 15:15
Krystian: a do potęgi 4 + a do potęgi 6 ile to jest i jak rozwiązać dziekuje
6 gru 15:16
ABC:
Eta ktoś coś mówił o przyjaznej atmosferze?
6 gru 15:24
Eta:
No i jest "przyjazna"
6 gru 16:32
Damian#UDM: a4 + a6 = a10

Taki myczek
7 gru 01:38
Eta:
a4+a6 = a4(1+a2)
7 gru 11:55
Lolix: (23+33)2
29 kwi 18:43
janek191:
(23 + 33)2 = ( 8 + 27)2 = 352 = 1225
lub
(23 + 33)2 = (23)2 + 2*23*33 + (33)2 = 82+ 16*27 + 272 =
= 64 + 432 + 729 = 1225
29 kwi 20:50
ela: 1*109/6,02*1023
15 wrz 12:58
wredulus_pospolitus:
Ela −−− najpierw zapisz to PORZĄDNIE
15 wrz 13:13
15 wrz 15:39