pomozcie prosze
len bierze sie do roboty: Funkcja f określona jest wzorem:
| | ⎧ | x2+1 dla x>(lub równego)0 | |
| f(x)= | ⎩ | 3x+1 dla x<0 |
|
Znajdź zbiór rozwiązań nierówności f(x)<(lub równe)0.
19 paź 20:54
len bierze sie do roboty: pomoże ktoś?
19 paź 21:07
len bierze sie do roboty: jak to zrobić?
19 paź 21:12
Nienor: Rysujesz f i sprawdzasz dla jakich x wykres jest pod osią OX.
19 paź 21:16
Jolanta:

wybierz jakieś x i policz dla nich y
np x=0 y=0
2+1=1
x=1 y= 1
2=1=2
x=2 y=2
2+1=5
Trochę to bez sensu Ten fragment paraboli do niczego sie nie przydaje
19 paź 21:27
len bierze sie do roboty: dzięki wielkie
19 paź 21:31