Pierwiastki
Zakrecona: Oblicz: (
√2 + 2
√2 ) (4
√3 −
√2 )
Jak to policzyc?
19 paź 20:00
ehhh: mnożysz przez siebie wszytsko
19 paź 20:01
ICSP: dodaj w pierwszym nawiasie a później pomnóż.
19 paź 20:01
Zakrecona: nie umiem pomóżcie
19 paź 20:04
Jolanta: np 1x+2x=3x
1√2+2√2=
19 paź 20:06
Zakrecona: 2√4 ?
19 paź 20:07
Zakrecona: Nie podawaj sie za mnie dzieciaczku

Juz wiem. Dzieki
19 paź 20:08
zdzih: (√2+2√2)(4√3−√2)=(4√3*2 −
√2*2)+(2*4√2*3−2√2*2)=4√4−2+8√6−2√4=4*2−2+8√6−2*2=2+8√6
19 paź 20:10
zdzih: cholera nie umiem pisać na tym edytorze, wynik jest zły : [
19 paź 20:11
aa: 3√2 * (4√3 − √2) = 12 √2*3 − 3√2*2 = 12 √6 − 6
19 paź 20:13
Jolanta: 3√2(4√3−√2=12√6−3√4=12√6−6
19 paź 20:15