matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przecięcie się wykresów funkcji liniowych
kasia:
punkt przecięcia sie wykresów funkcji liniowych f(x)=3x−6 i g(x)=−2x+m leży na osi OY wtedy gdy: a)m=−6 b)m=0 c)m=4 d)m=6
19 paź 18:47
wik:
m = −6
20 paź 10:48