Punkty A(0,6) B(-2,0) C(1,0) należą do wykresu funkcji kwadratowe f. Wobec tego
Ellen: Błagam! PILNE

zadanie1.
Punkty A(0,6) B(−2,0) C(1,0) należą do wykresu funkcji kwadratowe f. Wobec tego funkcja f
określona jest wzorem:
A.f(x)=(x−1)(x−6)
B.f(x)=(x+2)(x−1)
C.f(x)=3(x+2)(x+1)
D.f(x)=−3(x−1)(x+2)
Zadanie2.
Funkcja f(x)=−8(x−7)(x+6) przyjmuje wartości dodatnie dla argumentów:
A. x∊(−
∞;−7)
B.x∊(−
∞; −6)
C.x∊(−7; 6)
D.x∊(−6; 7)
19 paź 18:36
olcia: w zadaniu 1 odpowiedź D a w zadaniu 2− B.
19 paź 19:19
agata: z1. −2 i 1 to miejsca zerowe.
y=a(x+2)(x−1).
Podstaw za y 6, a za x 0 i obliczysz a.
odpD.
Miejsca zerowe to −6, 7. Ramiona do dołu Wartości dodatnie nad osią x .
odp.D
19 paź 19:27