matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy..
kati:
punkty K (0,4 ) i L (6,−4 )są wierzchołkami kwadratu KLAM . Obwód tego kwadratu jest równy
19 paź 17:45
ewka:
odległość punktu liczymy d=
√
(x
2
−x
1
)
2
+(y
2
−y
1
)
2
=
√
(0−6)
2
+(4−(−4))
2
=
√
100
=10 Obw.=4*bok=4*10=40
19 paź 18:13