..
:(: Wielomian trzeciego stopnie jest podzielny przez każdy z dwumianów(x−11; x−13; x−15: ,
a reszta z dzielenia wielomianu przez dwumian x−10 jest równa 60. oblicz w(14)
19 paź 17:11
Patryk: masz odpowiedzi ?
wg mnie a=−12
19 paź 17:13
:(: mam tu coś W(14)= 12 i tylko tyle jest...
19 paź 17:15
Patryk: a=−4
19 paź 17:18
Patryk: wielomian mozna zapisac
f=a(x−11)(x−13)(x−15) dla f(10)=60
podstaw
19 paź 17:20
:(: mi też wyszło −12... zastanawiam sie gdzie zrobilam błąd
19 paź 18:13
:(: ok juz znalazłam

wielkie dzięki za pomoc!
19 paź 18:18