matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
marzena:
Cześć
Mam problem z tym zadaniem
Może ktoś pomoze ?
Wyznacz ciag arytmetyczny wiedząc że a
1
0=8 a
2
2=12 . Oblicz a
1
3+a
1
4+a
1
5+...+a
3
1 Nie wiem jak ciągi zaznaczyć ale myślę ze wiecie o co chodzi
19 paź 15:56
Patryk:
(a
2
)
2
=12 ?
19 paź 16:28
Patryk:
a
10
=0 a
22
=2 ?
19 paź 16:29
Patryk:
znaczy 8 i 12
19 paź 16:31
ehhh:
zapewne nie umiała zrobić a
10
=8 itp
19 paź 16:34
Patryk:
https://matematykaszkolna.pl/strona/277.html
tu masz coś podobnego ,zobacz
19 paź 16:36