Oblicz
morpheus: Wyznacz dziedzine
f(x)= 2−1/x
19 paź 13:00
sushi_ gg6397228:
x≠0
19 paź 13:01
morpheus: jak to wyliczyć?
19 paź 13:02
konrad: Ja to w ogóle nie rozumiem zapisu. Co ta kreska ma znaczyć?
19 paź 13:05
konrad: Zresztą, co by nie znaczyło to i tak x≠0, bo nie dzielimy przez zero.
19 paź 13:06
morpheus: tak powinno być f(x)=2−1/x
19 paź 13:06
konrad: Aha. Ale to nic nie zmienia więc D=R\{0}
19 paź 13:07
morpheus: czyli od razu wystarczy napisać x rozne od 0?
19 paź 13:08
konrad: Si
19 paź 13:08
morpheus: dzieki
19 paź 13:08